Nu

werkplaats schatgraven in je eigen verleden

18 sep t/m 5 feb 2022

Werkplaats Schatgraven in je eigen verleden

levensverhalen schrijven schrijvershuis Museum Rijswijk

Als je erover denkt om je levensverhaal op te schrijven, kan je binnenkort terecht in wat ook wel het Tollenshuis wordt genoemd. Schrijfdocente Sylvia Roes geeft vanaf 18 september 2021 een werkplaats Schatgraven in je eigen verleden.

Iedereen draagt een eigen schatkist met zich mee. In deze werkplaats ga je via creatieve schrijftechnieken op zoek naar de parels en diamanten van je leven. Zo rijg je je anekdotes en herinneringen aaneen tot je levensverhaal.

Waarom zou je je levensverhaal willen schrijven? Sommigen willen er bijvoorbeeld een boek over schrijven en anderen willen hun herinneringen doorgeven aan kinderen en kleinkinderen. Of je vindt het gewoon leuk om op een creatieve manier je herinneringen te onderzoeken en op te schrijven. Mensen van alle leeftijden kunnen hun levensverhaal opschrijven, daarvoor hoef je niet te wachten tot je 60+ bent.

In deze werkplaats krijg je iedere keer een ander onderwerp waar je vervolgens opdrachten over uitwerkt. Het zijn kleine thema’s die aan de orde komen, maar juist in kleine thema’s zitten de grote verhalen. Daarna deel je je verhaal met de groep, want het luisteren naar elkaar geeft herkenning en inspireert. Delen doe je overigens alleen als je dat wilt.

Je gaat schatgraven in Museum Rijswijk, voormalig woonhuis van de dichter Tollens en een inspirerende plek waar heden en verleden samenkomen.

Data: zaterdagen 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december, 8 en 22 januari en 5 februari

Tijd: 14.00 – 16.30 uur.

Prijs: €300. Bij aanmelden voor 1 september 2021 krijg je €50 vroegboekkorting en betaal je €250.

Aanmelden: sylvia@toverpen.nl Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Meer informatie: www.toverpen.nl of sylvia@toverpen.nl