2850 wijnflessen gezocht!

9 april 2021

2.850 lege wijnflessen gevraagd!

Museum Rijswijk organiseert dit jaar van 29 augustus tot en met 16 januari de Textiel Biënnale 2021. Food for Thought. De tentoonstelling gaat over alle mogelijke invalshoeken op het gebied van hoe de mens met voedsel en de productie van voedsel omgaat. Het toont onder andere de sociale en emotionele kant van voeding maar ook de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van productie en consumptie.

Een van de deelnemende kunstenaars is Surinamer Marcel Pinas. Hij is van Marron afkomst, zo werden de slaven genoemd die van de plantage het oerwoud invluchtten en daar een nieuw leven begonnen. Hij zal een installatie maken van 2850 flessen, net zoveel als het aantal tot slaaf gemaakten dat ontsnapt is. In de flessen werd voedsel bewaard en omwikkeld met kleurrijke theedoeken. Pinas maakt gebruik van traditionele technieken, symbolen, motieven en rituelen. Het is zijn intentie om deze ook in de huidige tijd te bewaren.

Wilt u een bijdrage leveren aan de installatie van Marcel Pinas? Wij zoeken flessen zoals op de foto. Lever uw schoongespoelde en droge wijnflessen in op dinsdag en woensdag van 10.00 – 17.00 uur bij de balie van het museum.