Workshop: Folded Embroidery


27 jul 2019


Workshop Folded embroidery met Mieke Gorter

Mieke Gorter begeleidt regelmatig reizen naar Zuid-China waarbij cultuur, textiel en kunstnijverheid centraal staan. Ze bezoekt vaak de provincie Guizhou, waar onder andere de Miao wonen. De Miao staan bekend om hun prachtige borduurwerk. Een van deze Miao groepen, de Geyi style, draagt handgemaakte kleding, die versierd wordt met stukjes textiel gemaakt volgens de techniek van de 'folded embroidery' of te wel gevouwen borduurwerk. Kleine zijden rechthoekjes worden tot driehoekjes gevouwen en dicht op elkaar bevestigd.

Deze workshop Folded Embroidery duurt de hele dag, alle materialen zijn aanwezig (karton en papier, geprepareerde zijde, onderstof, etc.). In de ochtend wordt geëxperimenteerd met papier om de techniek goed in de vingers te krijgen. Deze techniek is ook uitstekend geschikt om zelf kaarten te maken. 's Middags wordt gevouwen met de speciaal geprepareerde zijde die de Miao vrouwen ook gebruiken.

Zaterdag 27 juli
10.30 – 16u

Minimaal 8 deelnemers
Maximaal 12 deelnemers

€ 65 per persoon, incl materiaal, drinken en lekkers. Deze kosten kunt u op de dag zelf aan de kassa (alleen pin) van het museum voldoen.
Lunch kunt u bestellen bij het museumcafé of zelf meenemen.

Aanmelden bij Astrid Huitker: educatie@museumrijswijk.nl