Workshop Boucharouite tasje weven

7 sep 2019

Workshop Boucharouite tasje weven

Boucharouite is een tapijten weef techniek uit Marokko. Boucharouite is ontstaan als een positieve reactie op globalisatie, waarbij er rond 1960 ook in Marokko massaproductie van kleding een verandering bracht. De ‘goedkope’ kleding hadden een veel kortere levensduur, waardoor er in de berber cultuur bij vrouwen een nieuwe trend ontstond voor het maken van tapijten van deze kleding. Met het gebruik van al eeuwen oude beelden- en kleursymboliek konden zij hun eigen levensverhalen vertellen in deze tapijten.

Youki Verloo is een ontwerper die samen werkt met vrouwen in Marokko en die de  Boucharouite techniek heeft aangepast zodat er kleding van gemaakt kan worden.

Boucharouite Tasje weefraam

Deze techniek wil Youki graag delen in deze workshop waarin ze je mee neemt op een culturele textiel reis en jij jouw eigen visuele verhaal kan vertellen tijdens het maken van een tasje van gerecyclede kleding.

Datum: Zaterdag 7 sep, 11.00–15.00u
Kosten: €45,- inclusief materiaal
Aanmelden: Bij Astrid Huitker via educatie@museumrijswijk.nl

Er is een minimum en maximum aantal deelnemers per workshop.
Betalen op de dag zelf aan de kassa (alleen pin).

Boucharouite Tasje liggend 3