Nu

Lezingenavond over de Hoornbrug

17 okt 2018

Onder de paraplu van Erfgoed Rijswijk werken Museum Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, de Historische Vereniging Rijswijk, Bureau Monumentenzorg & Archeologie van de Gemeente Rijswijk, Museum Bescherming Bevolking, Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg en de Archeologische Werkgroep Rijswijk samen om de cultuurhistorie van Rijswijk zichtbaar te maken.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseren zij op

woensdag 17 oktober vanaf 20u

gezamenlijk een avond met boeiende lezingen over historie van de Hoornbrug.
De avond wordt geopend door Marloes Borsboom, wethouder te Rijswijk. Gerard Koster van de Archeologische Werkgroep Rijswijk leidt de sprekers in:

• Hans Koot (Bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Rijswijk); Wat zien we van die roerige eerste jaren van de 80-jarige oorlog nog terug in Rijswijk?
  • Ruud Poortier (Historische Vereniging Rijswijk); De verdwenen Kapel van het Kruis.
  • Hans van Rossum (Historische Vereniging Rijswijk); Water en weg, toen en nu.
  • Frans Remery (Bruggenstichting, gevestigd te Rijswijk); De geschiedenis van de Hoornbrug weerspiegelt de geschiedenis van het vervoer. Het ging er soms roerig aan toe!

Locatie: Museum Rijswijk

Kaarten à €3,00, inclusief koffie of thee zijn digitaal of persoonlijk verkrijgbaar via de website van Bibliotheek aan de Vliet, zie: www.bibliotheekaandevliet.nl óf aan de kassa (alleen pin!) van Museum Rijswijk tijdens openingsuren.