Studieruimte


Wie op zoek is naar informatie over het Rijswijks cultureel erfgoed, of zich bezighoudt met genealogisch onderzoek, kan terecht in de studieruimte. Tal van bronnen kunnen hier worden geraadpleegd. Denk aan het bevolkingsregister, doop-, trouw- en begrafenisregisters, notariële archieven, topografische informatie en documentatie over Rijswijkse kunstenaars. De bibliotheek bevat vrijwel alle publicaties over Rijswijk die sinds de 17de eeuw zijn uitgegeven. 

Vanuit de studieruimte werkt er een vaste groep vrijwilligers aan de fotocollectie op www.beeldbankrijswijk.nl. Op deze beeldbank staan ruim 11.000 foto's die Rijswijk laten zien in de afgelopen 150 jaar. Bij sommige foto's ontbreekt echter een volledige omschrijving, als u iets kunt toevoegen horen we dat graag. U kunt uw reactie bij de foto op de website zelf achterlaten.
De studieruimte is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Wilt u zo vriendelijk zijn uw komst aan te kondigen? Dat kan via info@museumrijswijk.nl of 070 - 3903617. Dan weet u zeker dat er iemand in de gelegenheid is om u te ontvangen.

----------------------------------------

Eerste woensdag van de maand
11.15 - 14.00 uur

Genealogisch inloopspreekuur in de studieruimte van Museum Rijswijk

Bent u bezig of wilt u beginnen met het uitzoeken van uw eigen “Verborgen Verleden?” Heeft u  bij het maken van uw stamboom of stamreeks hulp of advies nodig? 
Op de eerste woensdag van de maand zit genealoog Ferry Rollema weer voor u klaar. Tussen 11.15 en 14.00 uur bent u welkom. U krijgt informatie op volgorde van binnenkomst. De toegang tot de studieruimte en advies zijn gratis.

Over Ferry Rollema
Rollema was jarenlang moderator van het grootste stamboomforum (www.stamboomforum.nl) van Nederland en heeft  gedegen ervaring in de doolhoven van de Rijswijkse en overige Nederlandse archieven. Begonnen in het archief bij de Gemeente Rijswijk, is hij vervolgens meeverhuisd naar de bibliotheek en later naar Museum Rijswijk. Ook onderzoek via internet is aan hem besteed.

Bij beginnend onderzoek is het handig om gegevens van (groot)ouders mee te nemen. Aanmelden vooraf mag (info@museumrijswijk.nl of 070 - 3903617), maar is niet noodzakelijk.