MENU

rijswijk textiel biennale 2017

 

 

 

 

Workshop Collective Strings: gooien maar!

Voor 6-12 jarigen

Normaal gesproken mag je in een museum vooral nergens aan zitten maar nu mag het wel en móet het zelfs. Het kunstwerk Collective Strings is namelijk pas echt af als je meedoet!
Als je het museum binnenloopt zie je alle draden in de tuin al hangen. De Deense kunstenares Karoline Larsen maakt over de hele wereld kunstwerken samen met iedereen die maar mee wil doen. Op het gras zie je grote bollen touw liggen, daar pak je een stuk van en dan gooi je het bij de andere draden. Doordat er steeds iets bij komt, verandert het de hele tijd.
Het lijkt wel gekleurde spaghetti, zeewier, een feestje, of….. wat vind jij?
Kijk nog eens goed. Welke kleur draad moet er nog bij? En waar moet deze komen? Kun je zo ver gooien?

Data:
zaterdag 1 juli
vrijdag 18 augustus

Tijd:
14.00 – 15.00 uur

Kosten: 
€ 3 per persoon

Aanmelden:
Astrid Huitker, a.huitker@museumrijswijk.nl
of 070 3903617.

 

Workshops ‘Ketting Vilten’ of ‘Kleine Kei Vilten’

met Charlotte Molenaar

Tijdens de workshop ‘Ketting Vilten’ maakt u onder leiding van kunstenaar Charlotte Molenaar een ketting die op talloze mogelijkheden kan worden vormgegeven.
Als basis gebruikt u hiervoor een tricotkoord waarbij u kunt kiezen uit verschillende kleuren. Onder leiding van Charlotte leert u een aantal vilttechnieken om met gekleurde wol de ketting met ornamenten te kunnen versieren. Zowel in kleur als in de vilten vormen die u gaat aanbrengen, kunt u eindeloos variëren; van ton-sur-ton tot uitbundig bont, van basic en strak tot expressief.
In elk geval gaat u naar huis met een eigenhandig gemaakt sieraad dat helemaal bij u past!
De workshop is geschikt voor zowel beginners als mensen met vilt-ervaring.
Er wordt gezorgd voor materiaal, wilt u wel zelf een oude handdoek meebrengen?
Als u gegrepen raakt door de techniek en thuis verder aan de slag wil dan zijn er materiaalpakketjes te koop tegen een schappelijke prijs.

Tijdens de workshop ‘Kleine Kei Vilten’ gaat u de natuur nabootsen en één of meerdere stenen vilten die bedrieglijk veel lijken op echte. De steen die normaal gesproken wordt geassocieerd met hard en koud zal in dit geval juist zacht en warm aanvoelen. Het resultaat is een grappig, verwarrend effect.
Charlotte leert u de techniek van de steen opbouwen en de decoratie aanbrengen. Hierbij maken we gebruik van naturelle kleuren wol en zijdevezels.
Afhankelijk van uw voorkeur kunt u enkele kleine keien of één iets grotere maken.
Er wordt gezorgd voor materiaal, wilt u wel zelf een oude handdoek meebrengen?

Als u gegrepen raakt door de techniek en thuis verder aan de slag wil dan zijn er materiaalpakketjes te koop tegen een schappelijke prijs.

Data:    
zaterdag 5 augustus - Ketting vilten
woensdag 16 augustus – Kleine kei vilten
vrijdag 22 september – Ketting vilten

Tijd:
14.00 – 16.00 uur

Kosten:
€ 15 per persoon, inclusief materiaal

Aanmelden:
Astrid Huitker, a.huitker@museumrijswijk.nl
of 070 3903617.

 

Workshop 'folded embroidery' met Mieke Gorter

Mieke Gorter begeleidt regelmatig reizen naar Zuid-China waarbij cultuur, textiel en kunstnijverheid centraal staan. Zij bezoekt dan de provincie Guizhou, waar onder andere de Miao wonen. De Miao staan bekend om hun prachtige borduurwerk. Een van deze Miao groepen, de Geyi style, draagt met de hand gemaakte kleding, die versierd wordt met stukjes textiel gemaakt volgens de techniek van de 'folded embroidery'  of te wel gevouwen borduurwerk. Kleine zijden rechthoekjes worden tot driehoekjes gevouwen en dicht op elkaar bevestigd.

De workshop duurt de hele dag, alle materialen zijn aanwezig (karton en papier, geprepareerde zijde, onderstof, etc.). In de ochtend wordt geëxperimenteerd met papier om de techniek goed in de vingers te krijgen. Deze techniek is ook uitstekend geschikt om zelf kaarten te maken.
's Middags wordt gevouwen met de speciaal geprepareerde zijde die de Miao vrouwen ook gebruiken.

Voor koffie, thee en drankjes wordt gezorgd, de lunch moet u zelf meenemen.
De workshop wordt gehouden bij een minimum van 8 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 10 personen. Geef daarom, indien mogelijk, naast uw voorkeursdatum ook een alternatieve datum op.

Beschikbare dagen:
Vrijdag 18 augustus
Zaterdag 26 augustus
Maandag 11 september

Tijd:
10.00 – 16.00 uur

Kosten:
€ 65 per persoon

Aanmelden:
Astrid Huitker, a.huitker@museumrijswijk.nl
of 070 3903617

 

Top