MENU

rijswijk textiel biennale 2017

 

 

 

Workshop 'folded embroidery' met Mieke Gorter

 

Mieke Gorter begeleidt regelmatig reizen naar Zuid-China  waarbij cultuur, textiel en kunstnijverheid centraal staan. Zij bezoekt dan de provincie Guizhou, waar onder andere de Miao wonen. De Miao staan bekend om hun prachtige borduurwerk. Een van deze Miao groepen, de Geyi style, dragen met de hand gemaakte kleding, die versierd wordt met stukjes textiel gemaakt volgens de techniek van de 'folded embroidery'  of te wel gevouwen borduurwerk. Kleine zijden rechthoekjes worden tot driehoekjes gevouwen en dicht op elkaar bevestigd.

De workshop vindt plaats van 10.00 - 16.00 uur, alle materialen zijn aanwezig (karton en papier, geprepareerde zijde, onderstof, etc.). In de ochtend wordt geëxperimenteerd met papier om de techniek goed in de vingers te krijgen. Deze techniek is ook uitstekend geschikt om zelf kaarten te maken.
's Middags wordt gevouwen met de speciaal geprepareerde zijde die de Miao vrouwen ook gebruiken.

Voor koffie, thee en drankjes wordt gezorgd, de lunch moet u zelf meenemen.
De kosten zijn €  65,-- per deelnemer.

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan Astrid Huitker a.huitker@museumrijswijk.nl

De workshop wordt gehouden bij een minimum van 8 deelnemers, het maximum aantal deelnemers aan een workshop is 10 personen. Geef daarom, indien mogelijk, naast uw voorkeursdatum ook een alternatieve datum op.

Beschikbare dagen:

Vrijdag
Zaterdag
Maandag

18 augustus
26 augustus
11 september

 

Top