Lezing I Yuri en Rae Bolotin

Aanmelden: educatie@museumrijswijk.nl
Voertaal: engels

Rae Bolotin  Yuri Bolotin

Rae Bolotin is beeldend kunstenaar en directeur van BigCi (Bilpin international ground for Creative initiatives). Het plaatsje Bilpin ligt aan de rand van het Wollemi National Park, in het gebied Blue Mountains dat op de Werelderfgoedlijst staat. BigCi wil steun en ontwikkeling bieden aan kunstenaars en andere creatievelingen. Zo is er de mogelijkheid om er als kunstenaar een periode te verblijven. Rae en haar partner Yuri Bolotin proberen dit centrum zo duurzaam mogelijk te runnen. Het Australische klimaat met veel zon en weinig regen biedt daar specifieke kansen en moeilijkheden voor.
Mariëlle van den Bergh is een periode als artist in residency bij hen geweest, met grote invloed op haar werk.
Rae zal tijdens de lezing vertellen over de mogelijkheden van deze residencies. Daarnaast vertelt ze over haar eigen succesvolle carriere als beeldhouwer en haar eigen residency Red Gate Gallery in Bejing.

Yuri Bolotin is schrijver, ervaren bergbeklimmer en bushwalker in the Blue Mountains. Hij probeert de groepen die hij meeneemt de kwetsbaarheid van de natuur te laten zien. Dit stukje natuur in Australie is prachtig maar ook ernstig bedreigd. Yuri geeft zijn visie op hoe dit unieke stukje aarde beschermd zou moeten worden.

Deze twee sprekers bieden een boeiende middag voor kunstenaars, natuurliefhebbers, reizigers en Australie-liefhebbers.
Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen.

De middag zal in het engels worden gehouden.

Voorafgaand aan de lezing is Mariëlle van den Bergh vanaf 13 uur aanwezig om u te ontmoeten en eventueel vragen te beantwoorden.

Klik hier voor meer informatie voor Rae Bolotin, hier voor BigCi en hier voor Yuri Bolotin.

Bolotin Red Peel BigCi

Rae Bolotin, Red Peel, 2017                             Uitzicht vanuit BigCi

Mariëlle van den Bergh tijdens een bushwalk met Yuri Bolotin in het Nationaal Park Gardens of Stone.